Tengelici ház felújítás

7

A Vintage Spirit House, amikor még „csak”, Kossuth Lajos 119.sz. volt.

A képek minőségéért elnézést kérek, akkor még meg sem fordult a fejemben, hogy erről egyszer majd készül egy kis beszámoló.

Bevallom nehezen akaródzott sokáig ennek az egész házfelújítós bejegyzésnek a megírása, több okból is. Egyrészt rettegtem az érzéstől, hogy újra át kell élnem a fotók nézegetése által azt a háborús helyzetet, ami akkor uralkodott. Pluszban eszembe juttatja azt az irgalmatlan sok munkát, amit végeztünk. Persze úgy, hogy az ember lánya, már, mint én, finoman szólva, nem fiatal.

Persze a férjem a nagy munkáknál a szakember mellett segített, de többnyire én voltam a szakik segédmunkása. Miért is? Egyszerű! Valakinek dolgozni kellett járni, az pedig az uram volt.

Másrészt olyan sok házfelújítós poszt, blog cikk jelenik meg, hogy komolyan mondom, szerintem nincs is, nem is volt ennyi eladó régi ház.

A lényeg röviden.

Nem terveztem ekkora felújítást, úgy indult, és lehet, hogy ismerős lesz, hogy csak kifestünk, kitakarítunk aztán jó lesz az úgy. Majd én itt elfestegetek, bútort felújítok, esetleg egy-két workshopot tartok.

Aztán az is ismerős lehet, hogy egy kis vakolat, aztán sok vakolat, mennyezet csere mert leszakadt, víz, gáz, villany csere, mert mi lesz, ha baj lesz, meg minden csere. Ismerős?

Az első munkálatok 2019 tavasza, amikor az idő engedte. Az első helyszín foglalás fotózásra 2020 augusztusa. Tizenhét hónap, biztos van, aki gyorsabban halad, nekünk így sikerült. Voltak igencsak mélypontok, aminek a vége az lett többnyire, hogy akkor álljunk neki mi, és csináljuk.

Ezek a bontás, hord el, cipeld arrébb, takarítsd össze projektek. Na ez a végeláthatatlan kategória, végeláthatatlan por nyelés, és az „én sem vagyok teljesen normális” körgondolatok, meg társai. Persze aztán szépen lassan átfordul a dolog, és a rombolás helyett elkezdődik az építés, szépítés. Az ember ilyenkor újra erőre kap, és egy kicsit büszke is magára szerintem, hogy megvalósul, amit elképzelt.

Röviden ennyit tudok megosztani, erről a kalandról. Ja és az uram azt mondta, hogy tényleg, soha, de soha többet még csak rá se nézzek egyetlen régi házra se.J Szerintetek?

 

A HÁZ, amibe beleszerettem: 

 

Ilyen volt:

Ilyen lett:

 

A HÁZ, amikor azt éreztem, hogy ez elég egyoldalú szerelem:

A volt, és leendő fürdőszoba. Ez a plafon, csak közben elfáradt, aztán a kőműves szerint ennek mennie kellett. Akkor kisebb sokkot kaptam amikor megláttam az eget a fürdőben.

Konyha, készül a zseniális téglaburkolat, csak legyen, aki elvállalja. Na, itt azért elszakadt a cérna. 

Azért ez a mosoly elég erőltetett nem? Ha jól emlékszem, a festő szakember mondta, hogy akkor neki kellene állni leszedni a falrétegeket, mert úgyis leesik, ha ráfest. Szerintetek? Az összes helységben ez a gyönyörű feladatot én nyertem meg.
Az egyik szobában előkerült egy ajtónyílás befalazva. Meghagytuk, dekor elemnek kiváló.

A HÁZ, amit aztán megszerettem

Egy kicsit felhoztuk a hátsó bejárati ajtót, a szeletelt tégla csodákra képes, meg a szuper burkoló.
Csoda dolgokat csinált, és nem is borult ki tőlem.

Padló festés, saját kezűleg, betonfestékkel. Álkandalló készült, a hangulat miatt. Fotózásokon nagyon jól lehet használni.

 

A padlóról annyit, hogy mivel gyors, és költséghatékony megoldás kellett, ezért én festettem le az összes helység padlóját. Tehát én voltam a hatékony megoldás, hát ki más? A régi cementlapot, a szobákban a hópadlót, felcsiszolás, glettelés, alapozás, után két rétegben festettem le. Nagyszerű. Azért már pofásabb a helyzet.

A kandalló helye lesz egyszer.

Itt egy gumi lábtörlőt nyomkodtunk bele a betonba.

Persze amikor már kezdtem volna megnyugodni, kivilágosodott előttem, hogy az udvar még sehol, sőt, olyan, mint egy jól működő Tüzép telep. Hát persze, hogy megterveztem, és nekiálltunk, viszont még az idei tavasz tartogat kisebb munkálatokat.

Eredeti állapotában nem volt alkalmas fotózásra bérelni. Na de majd most! Szerintem nagyon hangulatosra sikeredett, de erről majd egy következő részben írok. Most csak néhány kép, amit meg mutatnék, van hova fejlődni az biztos.

A ház körül sajnos évekig nem volt előtető, azért ez igencsak nyomott hagyott a házon.

Fogadjátok szeretettel ezt a képes összefoglalót, és aki ilyenre adja a fejét, hát az még nem tudja, hogy milyen jó dolga is volt eddig.

Ha tetszik, amit láttál, akkor örülök, ha meglátogatsz a vintagespirit.hu honlapomon, vagy a Fb, Insta oldalamon. Ha bármit kérdeznél, nyugodtan írj nekem.

Üdvözlettel: Gabi

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Szólj hozzá!

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le az újdonságokról!

Kapcsolódó bejegyzések

#Nekemasajátotthonom

#Nekemasajátotthonom# Köszöntelek az oldalamon, biztos Te is lelkes házfelújító vagy, ha itt találkozunk! A tengelicen működő Vintage Spirit House épületének

Újra bemutatkozás

Vintage Spirit House, egy fotózási helyszín, és még ennél is több. Mi lehet még? Újra bemutatkozás Szeretettel köszöntöm az oldalam

Kövess minket Facebookon is!

A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013
Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.

Fizetési rendszerünket biztosítja:

VINTAGE SPIRIT DESIGN